Épületenergetika - Hőkamera - Termográfia

Energetikai számítás

Energetikai számítás

Egy ingatlan megépítése vagy felújítása, korszerűsítése mindig nagy kihívás elé állítja a tulajdonost. Milyen típusú és vastagságú szigetelést válasszon, milyen hűtő/fűtő berendezés lenne a legoptimálisabb?  Fontos, hogy hatékony legyen, de egyben az egyéni lehetőségeket figyelembe véve is a legjobb döntés szülessen.

Hőigényszámítás az optimális fűtési rendszer kiválasztásához

Vannak olyan esetek, amikor nincs szükség hiteles energetikai tanúsítvány kiállítására, hanem elegendő csupán egy energetikai számítás, mely segítséget nyújthat az optimális fűtési rendszer teljesítményének meghatározásához, újonnan történő kialakítás, vagy korszerűsítés esetén. Ha tudni szeretné, mekkora teljesítményű berendezéssel tudná kifűteni a lakást/házat, vagy milyen kapacitású napelemmel tudná lefedni otthona elektromos fűtésének energiaszükségletét, keressen minket!

Előzetes energetikai számítás – vajon megfelel…?

Hitelt szeretne felvenni, de feltételekhez kötött? Pályázni szeretetne, de nem tudja, megfelel-e majd a kritériumoknak? Esetleg nem tud dönteni a fűtési módok (gázkazán, geotermikus fűtés, elektromos fűtés, hőszivattyú, klíma berendezés) között? Vajon melyik lenne a legideálisabb döntés? Kérjen előzetes energetikai számítást, hogy választ kapjon kérdéseire!

Építkezik, fejleszt? Vegye figyelembe az aktuális követelményértékeket!

Mik az aktuális követelményértékek a határoló szerkezetek esetében?

Az energetikai követelményrendszerek - az aktuális szabályozás szerint – meghatározzák, hogy az egyes határoló szerkezeteknek (homlokzat, nyílászárók), milyen hőátbocsátási értékkel kell rendelkezniük. Ezek az értékek a rendeletek szigorodásával időről-időre változhatnak. Új épület építésénél ezek az értékek az elvárt minimumot határozzák meg. Az alábbi táblázat megmutatja, hogy melyek az aktuális követelményértékek szerkezet típusok szerint:

Milyen vastag legyen a külső hőszigetelés?

A külső falak hőátbocsátási képességére meghatározott aktuális követelményérték: U≤0,24 W/m²K. Ez az U érték a minimum, amit el kell érni. A különböző építőanyag típusok, eltérő hőátbocsátási tulajdonsággal rendelkeznek, ebből következően, eltérő vastagságú hőszigeteléssel kiegészítve tudják ezt a határértéket teljesíteni. Minél kisebb az U érték, annál kedvezőbb a fal hőátbocsátási értéke, vagyis, annál jobban szigetel. Hogy mely faltípushoz, milyen vastagságú szigetelés szükséges, azt az alábbi táblázatból tudhatja meg:

Kérjen ajánlatot!

Sikerült felkeltenünk érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink rövid időn belül válaszolnak!