Épületenergetika - Hőkamera - Termográfia

Hőkamerás vizsgálat

Hőkamerás vizsgálat

Lakossági hőkamerás mérés

A hőkamerás vizsgálatot TESTO 882 Professional ipari hőkamerával végezzük.

A készülék magas termikus érzékenységű. Kameránk a hőképek mellé készít normál digitális, valós idejű képet is, így a vizsgált területek beazonosítása egyszerű, egyértelmű.

A hőkamerás felvételek száma nincsen korlátozva, minden lehűlő felületről készül fotó.

A helyszíni vizsgálat a megrendelő aktív bevonásával történik. Önnek lehetősége van a külső és belső vizsgálatot kollégánkkal folyamatosan konzultálva végigkövetni, így már a mérés ideje alatt, azonnal tájékoztatást kap a vizsgált terület állapotáról.

A helyszíni konzultációt követően készül egy írásos, korszerűsítési javaslatot is tartalmazó, hibafeltáró, összegző jelentés. Az általunk elkészített szakértői anyagok iránymutatást adnak a szükséges és hatékony korszerűsítéshez. A vizsgálatot követően célirányosan kezdheti meg az energiaköltséget csökkentő fejlesztéseket!

Hőkamerás vizsgálat

Mely területeken hasznos önnek a hőkamerás vizsgálat?

Meglévő ingatlan esetén:

 1. Falfelület hőszigetelő képességének a vizsgálata: A hőkép készítés megmutatja, hogy szükséges-e a falazatot hőszigeteléssel borítani, vagy a meglévő hőszigetelés elegendő-e.
 2. Régi és új nyílászárók esetében láthatóvá válnak a beépítési hibák, megmutatkozik, ha a tok, illetve az üvegfelületek gyenge hőszigetelő képességűek, esetleg a nyílászáró záródásán állítani szükséges. 
 3. A zárófödém, tetőszerkezet hőszigetelési hiányosságai láthatóvá válnak, legyen az a szigetelőanyag hiánya, gyengesége, vagy valamilyen okból történő (pl.: állat, ázás, idő múlása) károsodása.
 4. A fűtési rendszer állapotának vizsgálata lehetővé teszi annak megállapítását, ha a fűtés intenzitása a radiátorok szennyeződése miatt csökkent. Ebben az esetben azok tisztíttatása, cseréje szükségessé válhat. 
 5. A fal/mennyezet fűtéscsöveinek megjelenítése annak érdekében, hogy a felületeken végzet utólagos munkálatok kármentesen elvégezhetők legyenek (lámpatest felhelyezése, polcok, képek falra szerelése).
 6. Padlóban elhelyezett fűtéscsövek vizsgálata hatékonyság ellenőrzése céljából, vagy a feltételezett repedések, szivárgások felkutatása, lokalizálása padlólapnyi pontossággal. A hőtérkép segítségével minimalizálhatja bontással járó költségeit!

Új ingatlan esetén:

Új építésű ingatlanok esetén is hasznos és ajánlott hőkamerás épületvizsgálatot végezni. Ellenőrizheti a kivitelezés pontosságát, szakszerűségét, a beépített anyagok minőségét.

Előfordul, hogy egy újonnan elkészült házon is hibákat fedezünk fel. Például a beépített nyílászáró nem tartalmazza a hőszigetelés szempontjából fontos gáztöltést. Ezt a kivitelező sem láthatja, azonban a jóhiszeműen beépített szerkezet nem fogja jól ellátni feladatát. A nyílászárók beszerelésével, záródási beállításukkal kapcsolatos anomáliák is megmutatkoznak.

Olyan is előfordulhat, hogy a hőszigetelés nem szakszerű. Ebben az esetben, a mielőbb feltárt hiányosság még idejében orvosolható.


A hőkamerás vizsgálat díja tartalmazza:

 • hőképek készítését,
 • jelen idejű képeket a hőképek mellett,
 • helyszíni konzultációt a mérés ideje alatt,
 • dokumentumba rendezett hőképeket,
 • javaslatokat tartalmazó, írásos összegző jelentést a hibafeltárásról,
 • Budapesten és Pest vármegyében a kiszállás díjtalan.

Kérjen ajánlatot!

Sikerült felkeltenünk érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink rövid időn belül válaszolnak!