Épületenergetika - Hőkamera - Termográfia

Ipari termográfia

Ipari termográfia

Milyen esetekben hasznos Önnek az ipari termográfia?

 • Gépek, mechanikai berendezések vizsgálata akár működés közben is. Megmutatja a meghibásodott vagy meggyengült alkatrészek, kötések állapotát, helyét, mely a problémás terület túlmelegedése miatt megmutatkozik. 
 • A kapcsolószekrények túlmelegedés elleni vizsgálata fontos káresemény csökkentése, elkerülése, tűzkár, baleset megelőzés szempontjából is. Vállaljuk elektromos rendszerek rendszeres felülvizsgálatát a problémás területekről összeállított dokumentáció készítésével.
 • Akkumulátorcellák meghibásodásának felderítése.
 • Hűtőházak, konténerek, temperált területek hőszigetelésének mérése.
 • Elektromos hálózatok, tűz keletkezésének megelőzése.
 • Fűtés és hűtéscső hálózatok vizsgálata, szivárgások felkutatása, csőtörés helyzetének megállapítása.
 • Ipari hálózatok ellenőrzése feltérképezése.

A rendszeres ellenőrző hőkamerás vizsgálatok kiemelten fontosak:

 • baleset megelőzése; 
 • tűzveszély kizárása; 
 • javítási költségek csökkentése;
 • meghibásodás miatti kapacitáskiesésből eredő további veszteségek elkerülése szempontjából egyaránt.

Tudja mi a különbség a hőkamerás vizsgálat és az energetikai tanúsítvány között?

Előfordul, hogy felhív egy érdeklődő, és azt mondja, szüksége van egy energetikai tanúsítványra. Minden telefonos beszélgetés alkalmával időt szánunk arra, hogy átbeszéljük, pontosan milyen feladat vagy probléma megoldásában kérnek tőlünk segítséget. Számos alkalommal kiderült, hogy valójában az épület hőszigetelését vagy nyílászárói állapotát szeretné megvizsgálni és egy hőkamerás épületvizsgálatra van szükségük.

De pontosan mi is a különbség az energetikai tanúsítvány és a hőkamerás épületvizsgálat között? 

Az energetikai tanúsítvány egy számításokon alapuló okirat, mely megmutatja, milyen energiahatékonysággal tartható fenn a vizsgált ingatlan. A dokumentum célja, hogy referenciaskála segítségével közérthetően tájékoztassa a megrendelőt az ingatlan energetikai tulajdonságairól. A számítások során többek között az ingatlan szerkezeti rétegeinek számszerűen meghatározott hőátbocsátási értékeit, tájolását, fűtő-hűtő és melegvíz előállító berendezéseinek jellemzőit veszi alapul. A dokumentum elkészítése, többek között ingatlan használatbavételi engedélyhez, illetve ingatlan értékesítéskor kötelező. 

A hőkamerás épületvizsgálat - más néven épület termográfia – képi megjelenítéssel dolgozik. Az elkészült fényképek segítségével pontosan megmutatja, hogy az épület egyes részein, hol van szükség korszerűsítésre ahhoz, hogy ön energiát takarítson meg, vagy megtalálja a kivitelezési hibát, hőmérsékletkülönbséggel járó gépészeti meghibásodást. 

A hőkamerás épületvizsgálat a leghatékonyabb segítség, hogy korszerűsítő beruházásait a valódi hibákra összpontosítva tervezhesse, ezáltal a legminimálisabb befektetéssel a legnagyobb rezsicsökkentés legyen elérhető. 

Hőkamerás épület vizsgálat lakossági, ipari és Európai Uniós célok szolgálatában

Az egyéni célok megvalósulása mellett az energetikai fejlesztéseknek fontos és kiemelt célja a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés. Napjainkban a globális felmelegedés számos kihívás elé állítja az emberiséget, melyek nagy hatással vannak bolygónk érzékeny ökológiai egyensúlyára. Az éghajlati és klímaváltozás ütemének csökkentése, visszaszorítása mára égető feladatunkká vált, mely feladat társadalmi és egyéni szinten is lépéseket kíván.

Az Európai Unió 2014-ben elfogadott egy több lépcsőből álló éghajlati és energiapolitikai keretet, amiben a 2030-ig tartó időszakra meghatározott egy célértéket, mely szerint az 1990-es szinthez képest 2030-ra 40%-kal kell csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.

Ennek a célkitűzésnek az elérésében a nagyberuházások mellett, az egyéni háztartásoknak is hangsúlyos szerepe van.

Ne az utcát fűtse! Tartsa meg háztartásában a megtermelt energiát, ezzel kíméli környezetét és kiadásait is csökkenti.

Kérjen ajánlatot!

Sikerült felkeltenünk érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink rövid időn belül válaszolnak!